Vakantie in de Elzas : toerisme en bezienswaardigheden

Een historische en culturele regio met een rijk architecturaal en gastronomisch erfgoed, de Elzas is een toeristisch gebied dat het verdient om bekend te worden, eenmaal bezocht heeft u zeker zin om hier terug te keren en te genieten van een geslaagde vakantie.
Boek uw vakantiehuis in de Elzas en ontdek een regio vol charme en verrassingen.

Voor culturele vakanties

Verken de architecturale en culturele wonderen van de Elzas. Van Straatsburg tot Colmar en Mulhouse, via Mont Sainte-Odille, de talloze monumenten, musea, kastelen en pittoreske dorpjes zullen u verrassen en u een onvergetelijke vakantie in de Elzas bezorgen.

Voor een sportieve vakantie

Als u van fietsen houdt, is de Elzas een van de beste fietsbestemmingen in Frankrijk, dankzij een netwerk van 2500 km van fietsroutes en groene wegen, ontwikkeld, onderhouden en verhard voor circuits van elke lengte en moeilijkheidsgraad.

Wijnen en gastronomie

Het Mekka van gastronomie en wijn, de Elzas is een paradijs voor het goede franse leven. Deze regio is beroemd om zijn wijnroute, die de regio over 170 km doorkruist. Van april tot oktober volgen de feestelijke festivals en animaties elkaar op in de 70 wijndorpen van de Elzas, die u met open armen ontvangen om u hun producten te laten proeven of deel te nemen aan diverse evenementen en bezoeken aan de diverse musea.
Qua gastronomie is er geen tekort aan heerlijke specialiteiten: lokale kazen en charcuterie, zuurkool, flamekueche, gebak...

Vakantie in de Vogezen

Als u de voorkeur geeft aan een vakantie in de frisse lucht en in de natuur, vindt u op de toppen van de Vogezen uw geluk. Een andere regio van de Elzas, met een bijzonder gevarieerd landschap. In de zomer wandelt u over historische paden in adembenemende landschappen, in het bos of rond prachtige meren. In de winter kunt u in de Vogezen ook skiën, langlaufen of sneeuwschoenwandelen, en heerlijk genieten van de geneugten van sneeuw en de gastronomie van de Vogezen.