1. Coin Secret
  2. De Provence

De Drôme Provençale bevindt zich in het zuidelijkste stukje van het département de Drôme en ligt tussen de Dauphiné en de Provence. Van de Préalpes des Baronnies tot aan de Vallée du Rhône, biedt de Drôme Provençale een gevarieerd landschap met kleine bergketens als de bergketen van des Baronnies, St Maurice, Vallée de Lez... afgewisseld met meer vlak land als Tricastin. Het grootste deel van de bevolking van de Drôme Provençale woont in de vallée du Rhône en in de vlakte van Tricastin. In de hoger gelegen gedeeltes bevinden zich heel kleine charmante dorpjes met slechts weinig permanente bewoners. In het plaatsje Rochefourchat woont slechts 1 persoon permanent. In de zomerperiode zijn deze sfeervolle kleine plaatsjes bij de toeristen zeer geliefd.

De Drôme Provençale Grignan

In de Drôme Provençale vindt u veel historische monumenten zoals het kasteel van Grignan, beroemd door Mme de Sévigné, of het kasteel van Adhémar, het monastère de la Trappe d’Aiguebelle, les caves cathédrales de St Restitut… Ook bevinden zich 3 van Frankrijks mooiste plaatsjes in de Drôme Provençale : 

La Garde Adhémar met zijn middeleeuwse plein en uitzicht op het kanaal van Donzère en de vlakte van Pierrelatte. Le Poët – Laval ; een karakteristiek middeleeuws plaatsje. Montbrun les bains ; met zijn 17e eeuwse kerk en oude stadsmuren.

In de Drôme Provençale vindt u tevens de typisch méditerrane begroeiing : Uitgestrekte lavendelvelden en de provençaalse kruiden: thijm, roosmarein, sariette, verveine en munt…

In de Drôme Provençale proeft u tevens heerlijke lokale producten op de vele marktjes: Olijven van Nyons, Nougat van Montélimar, Picodon (geitenkaas), Tilleul van des Baronnies, zwarte truffels uit Tricastin… De Drôme Provençale heeft tevens vele wijnprodukteurs: AOC Côtes du Rhône en Côtes du Rhône village, vaak direct op het wijndomein te proeven.

De Drôme Provençale is een ideale vakantiebestemming voor natuur liefhebbers en liefhebbers van sfeervolle kleine dorpjes. Kies voor vakantie in een vakantiehuis in de Drôme Provençale om de Drôme Provençale te ontdekken.

 

Enkele suggesties ... Activiteiten en bezienswaardigheden in de Drôme Provençale :

 

Le pont roman de Nyons, le donjon féodal de Chamaret Het truffel museum in Saint-Paul-Trois-Châteaux De krokodillen : La ferme aux crocodiles in Pierrelatte Bezoek  marktjes, terrasjes cafés en restaurantjes in een van de vele sfeervolle plaatsjes op de karakteristieke pleintjes met jeux de boules spelers onder de platanen...

Ons aanbod in deze regio zien

Provence