1. Coin Secret
  2. De Provence
 
De bergketen van de Luberon strekt zich uit van Cavaillon in het westen tot Alpes-de-Haute-Provence in het oosten. Het hoogste punt van de Luberon is de Mourre Nègre, met 1124 meter. Prachtige en afwisselende landschappen, okerformaties, boomgaarden zo ver het oog reikt, groene heuvels en kleine stenen bergdorpjes, in de Luberon is heel wat uitzonderlijks te zien. Deze natuurlijke schoonheid en de erg rijke fauna en flora vormen vandaag de rijkdom van het Parc Naturel Régional du Lubéron. Dit natuurpark werd opgericht in 1977 en strekt zich uit over 67 gemeenten tussen Vaucluse en Alpes-de-Haute-Provence, van Cavaillon tot Villeneuve. Het park wil de bergketen met zijn kostbare natuurschatten beschermen. Maar daarnaast heeft het park ook een economische en sociale bestemming: het landelijke erfgoed bewaren en paden aanleggen zodat de bezoeker het natuurschoon kan ontdekken. s'étend d'ouest en est entre Cavaillon et les Alpes-de-Haute-Provence. Le point culminant du Luberon est le Mourre Nègre, haut de 1124 mètres.
Colorado van de Provence Abdij van Sénanque
Het vrijetijdsaanbod in de Luberon is erg ruim. Dankzij de vele paden en routes kunnen wandelaars, ruiters, fietsers en mountainbikers de verbazingwekkende natuur ontdekken en deelnemen aan talrijke activiteiten (waaronder klimmen en vissen). Ook de mens heeft zijn sporen nagelaten in dit gebied. Daarvan is het rijke culturele erfgoed getuige: hutten en muurtjes van gestapelde platte stenen, indrukwekkende bouwwerken, bergdorpen rond kastelen en kerken, en vele andere plekjes die u beslist moet bezoeken. Apt, in het midden van de streek, beschikt over vele schatten, zoals zijn grote zaterdagmarkt die al bestaat sinds de 12e eeuw!
Ontdek en geniet van de ambachtelijke kennis en de specialiteiten van de Luberon: geconfijte vruchten (Apt is er om bekend in heel Frankrijk) die er al sinds de middeleeuwen worden gemaakt, aardewerk dat teruggaat tot de 18e eeuw, lavendel en meloen. Van de plaatselijke gastronomie kunt u genieten onder het genot van een echte « Côtes du Lubéron ». De A.O.C. wijngaarden bevinden zich in deze streek op de zonnigste hellingen en terrassen, die steil afdalen uit de bergketen van de Luberon. De wijnboeren van privé- en coöperatieve domeinen zullen u hartelijk ontvangen voor een bezoek en voor het proeven van kwalitatief hoogstaande wijnen. Deze levensstijl heeft talrijke schilders, schrijvers en andere kunstenaars aangetrokken. In hun voetsporen kunt ook u proeven van de lokale savoir-vivre dankzij een gevarieerd en degelijk aanbod aan verblijfsmogelijkheden: hotels, gîtes, gastenkamers, vakantiehuizen, enz. Alles om uw verblijf onvergetelijk te maken.
 Gordes en zijn herdershutten
Kleurrijke markt in de Provence
Onze suggesties...  Te bezoeken / Te doen in de Luberon
Abdij van Sénanque: een van de drie cisterciënzer abdijen van de Provence, in Gordes (abdij uit de 12e eeuw). Route des Ocres: in Roussillon, Rustrel of Gargas kunt u dit merkwaardige geologische verschijnsel bekijken: rotsen met "bloed- en goudkleurige" gesteenten. Het regionaal natuurpark van de Luberon Bergdorpen: Ansouis, Gordes, Ménerbes Kastelen: kasteel van Gordes, kasteel van La Tour-d'Aigues, kasteel van Lacoste... De "bories": plattelandshuisjes van op elkaar gestapelde stenen die onderdak boden aan herders en boeren; er bestaan veel van deze herdershutten in de Luberon.

Ons aanbod in deze regio zien

Provence   Alpilles