Coin Secret op Instagram
Coin Secret op Facebook
Coin Secret op Twitter
Coin Secret op Pinterest
RSS Coin Secret -  Nieuwe huizen
 

  1. Coin Secret
  2. De Provence
 
Dit deel van de Vaucluse is een streek van contrasten: van de boom- en wijngaarden van de Comtat Venaissin tot de vlaktes aan de voet van de Mont Ventoux. Deze stenen reus is zichtbaar van het ene uiteinde van de Vaucluse tot het andere. Met zijn hoogte van 1912 meter biedt hij een verrassend veelzijdig landschap. Olijfbomen en steeneiken verdwijnen langzaam en ruimen baan voor wijnstokken en amandelbomen, gevolgd door moerbeibomen, notenbomen en witte eiken. Daarboven worden buks en bonenkruid de dominante begroeiing. De Mont Ventoux is natuurlijk wereldberoemd dankzij de wielerwedstrijden en autoraces, maar zijn paden en routes zijn ook bij amateurs erg populair. De mooie dorpjes op de flanken van deze berg nodigen u uit om door hun straten te slenteren. U vindt er zelfs twee die benoemd zijn tot een van de Mooiste Dorpen van Frankrijk: het middeleeuwse dorp Séguret, en Venasque dat zijn naam aan de streek van de Comtat Venaissin heeft geleend. Ook andere dorpen en steden zijn de moeite waard: Carpentras, Le Beaucet, Pernes Les Fontaines, Bédouin en Malaucène.
Berlingots van Carpentras De zwarte truffel van Carpentras
In de restaurants, wijnkelders en op de markten kunt u genieten van de talrijke streekproducten die deze regio te bieden heeft. Hij is niet alleen een nationale koploper in de productie van groente en fruit, maar ook de thuishaven van de Côtes du Ventoux wijnen, waarvan de meerderheid een AOC-titel draagt. Ontdek de heerlijke crus die bijdragen aan het prestige van de plaatselijke gastronomie: Chateauneuf du Pape, de beroemde Gigondas, Vacqueyras, Beaumes de Venise, Séguret, Rasteau, en vele andere. Een andere beroemde specialiteit van de Comtat Venaissin en het Pays du Ventoux is de "Berlingot", die wordt gemaakt van strooprestjes van gekonfijt fruit. Deze lekkernij werd uitgevonden in 1840 door een meesterlijke banketbakker die een gekleurd snoepje maakte en het de vorm van een piramide gaf. En wat zou de Comtat Venaissin en vooral Carpentras zijn zonder de beroemde zwarte truffel? Overal in de Vaucluse vindt men truffels, maar de vlakte van Carpentras is de bakermat van dit heerlijke product, dat zijn gelijke niet kent. U kunt het in de winter elke vrijdag kopen op de markt van Carpentras.
De bevoorrechte ligging van de Comtat Venaissin en het Pays du Ventoux (dicht bij de grote verkeersassen) maakt van deze streek een ideale verblijfsplaats, dankzij de levensstijl, eeuwenoude ambachten en streekproducten, de uitzonderlijke omgeving te midden van goed bewaard gebleven natuur en het rijke erfgoed dat de pauselijke aanwezigheid er in de loop van vijf eeuwen heeft achtergelaten. Om de geuren, kleuren en smaken van de Provence te ontdekken, stellen wij u een selectie van vakantiewoningen voor in de Comtat Venaissin en het Pays du Ventoux, voor een onvergetelijke vakantie in het hart van de Vaucluse.
De Mont Ventoux
Het dorp Barroux
Onze suggesties...  Te bezoeken / Te doen in Comtat Venaissin-Pays du Ventoux
Ontdek de Mont Ventoux en zijn fauna en flora, aan de hand van het Jean-Henri Fabre circuit en treed in de voetsporen van deze beroemde insectenkenner. Leuk voor groot en klein: ronddwalen in het labyrint van Aube in Bédoin, een groot doolhof in een maïsveld. Een verhaal en raadsels dienen als leidraad om uw weg te vinden. Een ontdekkingstocht langs de kappelletjes van de Ventoux, stille getuigen van de menselijke aanwezigheid in deze streek. De vele gezichten van deze stenen reus kunt u ontdekken via de bewegwijzerde routes en paden. Laat u leiden door de aantrekkingskracht van kappelletjes en kerken.

Ons aanbod in deze regio zien

Alpilles   Faire du tourisme dans le Lubéron et autour d'Avignon