1. Coin Secret
  2. Savoie en Haute-Savoie
 
Het Lac d’Annecy ontstond 18.000 jaar geleden door het smelten van de gletsjers. Het meer ligt op een hoogte van 447 m, in het zuiden van het departement van de Haute-Savoie. Het Lac d’Annecy is al 40 jaar beschermd en is vandaag een van de zuiverste meren ter wereld. De kwaliteit van het water is geschikt om in te zwemmen en als drinkwater. Het meer kent dan ook een erg rijke fauna (vogels, vissen,...) en flora. il y a 18 000 ans des fontes glaciaires, le lac se situe à 447 m d’altitude, au sud du département de la Haute-Savoie. Préservé et protégé depuis plus de 40 ans, le lac d’Annecy est aujourd’hui l’un des lacs les plus propres au monde, délivrant une eau pure de qualité propice à la baignade et à la consommation de table. Il abrite une faune (oiseaux, poissons…) et une flore très riche.
Veyrier du Lac Talloires
Het Lac d’Annecy is een toeristische trekpleister, die bekend staat om zijn vele watersportmogelijkheden: vissen, roeien, windsurfen, duiken, waterskiën, zeilen, zwemmen,… De talrijke fietsroutes zullen in de smaak vallen bij wielerfanaten. En klimliefhebbers kunnen hun hartje ophalen aan de rotsachtige streek. Al deze activiteiten kunnen worden beoefend in de gemeenten rond het meer van Annecy. Deze watervlakte ligt in een gebied dat in drie belangrijke bestemmingen kan worden verdeeld: Annecy en omstreken, de westelijke oever en de oostelijke oever. Al deze contrasten kunt u ontdekken in de talrijke dorpjes en in de stad Annecy, met haar gevarieerde en internationaal gerenommeerde erfgoed. 
De oostelijke oever van het meer is de "zonne-oever" In dit gedeelte van de streek kunt u drie werkelijk charmante dorpjes ontdekken: Veyrier du Lac, Menthon Saint Bernard en Talloires. Veyrier du Lac: Dit oude wijngaardendorp op de hellingen van de Mont Veyrier (1293 m) kijkt uit over het meer en geniet volop van zijn zonnige ligging. Niet te missen: een beklimming van de Mont Veyrier via bewegwijzerde wandelpaden, om een uniek panorama over de Alpen en de Mont Blanc te ontdekken. Menthon-Saint-Bernard: Dit dorp ten zuiden van de Mont Veyrier ligt strategisch aan de voet van de eerste uitlopers van het Massif des Bornes. Het staat bekend als de geboorteplek van Saint Bernard de Menthon, stichter van de hospice van Grand Saint Bernard en patroonheilige van de bergbewoners. Niet te missen: een bezoek aan het 13e eeuwse kasteel van Menthon. Talloires: De middeleeuwse priorij werd in de 17e eeuw omgevormd tot koninklijke abdij. Maar Talloires raakte enkele tientallen jaren in de vergetelheid, tot de schoonheid van de omgeving de aandacht trok van een schare artiesten, schrijvers en levensgenieters. In het begin van deze eeuw bloeide de internationale reputatie van Talloires op door de schoonheid van deze plek, door zijn gastronomie en door het warme onthaal. Niet te missen: een bezoek aan de St Germain kerk, de priorij en de abdij.
Annecy
Menthon Saint Bernard
De aangrijpende schoonheid van de landschappen rond deze dorpen heeft talrijke schilders en schrijvers geïnspireerd, waaronder Paul Cézanne en Albert Samain. Net als zij kunt ook u genieten van de rijkdom van deze streek, mede dankzij een ruime keuze logeermogelijkheden die zelfs de meest veeleisende toerist zullen bekoren. In ons aanbod vindt u altijd een charmant of prestigieus vakantiehuis dat naar uw zin zal zijn. Zo hebt u alle vrijheid om de natuurlijke, culturele en feestelijke rijkdom van deze streek te ontdekken, om nog maar te zwijgen van de plaatselijke gastronomie. De kwalitatief hoogstaande en internationaal gerenommeerde keuken zal beslist bijdragen tot een geslaagd verblijf. 

Siehe unser Angebot in diese Region

Savoie en Haute-Savoie