Panorama lac Annecy
De departementen Savoie en Haute-Savoie liggen in het hart van de regio Rhône-Alpes en ontstonden in 1860, dankzij het Verdrag van Turijn dat de annexatie van het Hertogdom van Savoye met Frankrijk officieel maakte. Een groot deel van het gebied bestaat uit bergen en massieven (Massif des Bauges, Massif de la Chartreuse, Massif de la Vanoise…). De beroemdste is de Mont Blanc: met zijn 4800 meter de hoogste berg van West-Europa. Dankzij het reliëf is de Savoie erg geschikt voor de wintersport. Onder de 50 skistations zitten enkele van de bekendste namen van Frankrijk: Val d’Isère, Tignes, Les Arcs,…  
Massif du Mont-Blanc
Maar de natuurlijke rijkdom van de Savoie en Haute-Savoie beperkt zich niet tot de bergen. Er zijn ook nog talrijke waterlopen en prachtige meren, zoals die van Léman, Annecy, Le Bourget en Aiguebelette. Deze meren liggen op een lage hoogte en in de zomer is het er gemiddeld 24°C. Er is een ruim aanbod aan watersporten: vissen, zwemmen, kanovaren, kajakken,… De schoonheid van deze landschappen wordt beschermd en benut door de vele natuurparken en -gebieden, waaronder het Nationaal Park van La Vanoise, het oudste van de zeven nationale parken van Frankrijk. U ontdekt er een rijke fauna en flora (marmotten, gemzen, steenbokken, eekhoorns, buizerds, ooievaars,…), mede dankzij de herintroductie van verschillende diersoorten. Van dit fantastische erfgoed kunt u ten volle genieten dankzij de vele uitgestippelde routes langs meren, massieven en natuurgebieden.   
Naast hun rijke aardrijkskundig en historisch verleden beschikken de Savoie en de Haute-Savoie ook over een opmerkelijk cultureel erfgoed: kerken, abdijen, kastelen, steden, dorpen en meer dan 80 musea. Hier worden talrijke festiviteiten georganiseerd rond kunst en cultuur, met een hoogtepunt in de zomer: festivals, concerten, theatervoorstellingen, exposities, vuurwerk,… Deze activiteiten zijn vaak een mooie gelegenheid om de lokale specialiteiten te ontdekken die het rustieke en verfijnde karakter van de streek weerspiegelen. Als we slechts twee specialiteiten van de Savoie mogen noemen, dan zijn het ongetwijfeld de verschillende kazen en wijnen. Met als bijkomend voordeel dat u van beide tegelijk kunt genieten! De beste kazen worden op de boerderijen in de bergen gemaakt (Reblochon, Beaufort, Emmental, Tomme…). De lager gelegen wijngaarden leveren vooral witte wijnen met AOC-label. Op heerlijke winteravonden worden deze beide specialiteiten met elkaar verenigd in fondues en "tartifletten".
Chateau Ripaille
Beaufort, prince des gruyères
Zowel in de zomer als in de winter zijn de Savoie en de Haute-Savoie een verleidelijke bestemming die mooie landschappen en sportieve en culturele activiteiten combineert met kwalitatief hoogstaande verblijfsmogelijkheden. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van charmante en prestigieuze vakantieverblijven: een ruime keuze aan ideaal gelegen huizen, villa's en chalets, zodat u zich kunt onderdompelen in de betoverende schoonheid van deze streek.
Onze suggesties...  Te bezoeken / Te doen in de Savoie/Haute-Savoie:
De historische route van de Hertogen van Savoye bewandelen: 12 etappes vertellen het verhaal van een van Europa's oudste dynastieën. Steden, kastelen en abdijen zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden in het spoor van het Huis van Savoye.  Het Parc National de La Vanoise ontdekken met zijn typische steenbokken Annecy bezoeken: een stad vol kunst en geschiedenis Genieten van thermensteden zoals Evian-les-Bains en Aix-les-Bains Via ferrata (ook wel klettersteig genaamd) uitproberen: een parcours afleggen langs rotswanden met touwen, ladders en loopbruggen. Ontdek de sensatie van het alpinisme in alle veiligheid.

Siehe unser Angebot in diese Region

Regio rond het Lac d'Annecy