Vakantiehuizen Saône-et-Loire

Saône et Loire is het zuidelijke deel van Bourgondië, een departement dat uitkomt op het Rhônedal en altijd een belangrijke communicatie as is geweest, gedomineerd door de steden Mâcon en Chalon sur Saône. De Saône et Loire is een land van cultuur en veredeling en kent verschillende gebieden die bekend staan om hun levenskunst: Bresse, Châlonnais, Charolais, Mâconnais...

Hoewel de Saône et Loire voornamelijk een streek van vlaktes en landbouwgrond is, zijn er toch enkele middelgrote berglandschappen, met de Autunois en het zuidelijke deel van het Morvan-massief. Er is genoeg om wandelaars tevreden te stellen!

Voor rustiger wandelingen biedt het departement meer dan 1000 kilometer aan groene wegen. De Saône et Loire was het eerste departement dat in 1997 het concept van een groene weg lanceerde, een idee dat bij de bezoekers in goede aarde viel en dat een voorbeeld is geworden voor heel Europa! Voormalige spoorlijnen en jaagpaden zijn zo veilige fietspaden geworden die openstaan voor alle niet-gemotoriseerd verkeer, ideaal voor gezinsuitstapjes om de rivieroevers en charmante dorpjes te ontdekken.

 • Toeristische gids
  • Wat te doen in de Saône-et-Loire?

   Fietstoerisme is de belangrijkste activiteit die u niet mag missen in de Saône-et-Loire, met zijn 350 kilometer aan groene wegen. Toeristen kunnen kiezen tussen de 74 kilometer lange groene weg van Charnay-Lès-Mâcon en het fietspad van Digoin naar Cronat.

   Waar te eten in Saône-et-Loire

   De traditionele Bourgondische keuken is erg populair in de Saône-et-Loire, vandaar de aanwezigheid van typische gerechten in bijna elk restaurant. Zo vindt u er onder andere jambon persillé of paasham, een roze en gemarmerd vleeswaren gerecht bestaande uit blokjes ham en varkensschouder bedekt met gemarmerde gelei en op smaak gebracht met witte wijn. Dit gerecht wordt koud geserveerd met augurken en goede wijn. Er zijn ook eieren meurette, gepocheerde eieren met een meuret saus op basis van rode wijn, met in boter gebruinde spekjes, uien en sjalotten. Als voorgerecht wordt het gerecht geserveerd met knoflooktoast en rode Bourgondische wijn.

   Wat te bezoeken in Saône-et-Loire?

   Als u de Saône-et-Loire bezoekt, maak dan een rondleiding door de wijngaarden om meer te leren over de Bourgondische wijnen en om de goede lokale wijnen te ontdekken en te proeven. U kunt ook het natuurreservaat Truchère-Ratenelle bezoeken, dat opvalt door zijn gevarieerde landschappen, bestaande uit zandduinen, het Fouger-meer en veengebieden. Via het dorp Brancion bereikt u de abdij van Cluny en het kasteel van Cormatin. Het verkennen van deze plaatsen is een must om de rijkdom van het erfgoed en de geschiedenis te ontdekken. Autun is een andere plaats om historische monumenten te ontdekken, zoals de Porte d'Arroux, de Tempel van Janus, de kathedraal van St Lazare en de steen van Couhard.

   Waar wandelen in Saône-et-Loire?

   Tijdens uw verblijf in Saône-et-Loire kunt u een wandeling maken in het Arboretum Domanial de Pézanin of de Rozentuin van de Dorpen van Frankrijk. U kunt naar Semur en Brionnais gaan, dit middeleeuwse dorp in Frankrijk dat het oudste kasteel van Bourgondië herbergt, met zijn oude stenen architectuur. Chalon-sur-Saône is ook een aangename plaats om te bezoeken met zijn Place Saint Vincent en zijn vakwerkhuizen. Tot slot is een wandeling in de stad Tournus een must om de smalle straatjes, de oude stenen huizen en de historische monumenten te ontdekken. U vindt er onder andere de abdij van Saint-Philibert, het Hôtel-Dieu en het Greuze museum.  

Er zijn momenteel geen resultaten, bekijk hieronder andere geweldige vakantiehuizen.

Andere vakantiewoningen die u misschien interesseren.