Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoord op de meest gestelde vragen betreffende reservering en over hoe u een passend vakantiehuis kunt vinden op de website van Coin Secret. In de betreffende categoriën vindt u antwoord op de meest gestelde vragen.

Over Coin Secret

Wie zijn wij ?

Opgezet in juli 2006, Coin Secret is zich gespecialiseerd in de verhuur van charmante en prestigieuze vakantiehuizen.
We bieden een ruime keus in vakantiehuizen in de Provence, aan de Côte d’Azur, in de Savoie, Haute Savoie en de Dordogne.

Wat voor service bieden wij ?

Coin Secret is geen advertentiesite voor particulieren. Ieder vakantiehuis is door ons bezocht alvorens in ons aanbod te worden opgenomen.

Hoe kunt u ons bereiken ?

Meer informatie of inlichtingen, kunt ons  middels de volgende formulieren aanvragen :

Wij antwoorden u zo spoedig mogelijk

U kunt ons ook telefonisch bereiken op 00 33 490 480 020, van 9.00 tot 17.45 (Maandag tot en met Vrijdag) of van 9.00 tot 12.00 (Zaterdag). Wij spreken Nederlands, Frans, Engels en Duits.

end faq

Hoe werkt onze website ?

Hoe abonneer ik mij op de newsletter ?

Om u op onze newsletter te abonneren gaat u naar de openingspagina van onze website. Links onderaan deze pagina vindt u het formulier "Newsletter".  Kies "vakantieganger" en geef uw naam en e mail adres in, markeer "OK".

Hoe kan ik mij uitschrijven op de newsletter ?

Om u uit te schrijven klikt u in de ontvangen newsletter onderaan op " "uitschrijven".

Wat is een zoek alert ?

Als u geen beschikbaar vakantiehuis hebt gevonden dat aan uw criteria voldoet, stellen wij u voor een zoek alert te creëren. Zodra Coin Secret nieuwe vakantiehuizen binnen uw criteria te bieden heeft, of in geval van een annulering van een passende woning, wordt u direct per e mail ingelicht.

Hoe creëer of verwijder ik een zoek alert ?

Creëer een alert :
Om een e mail alert te creëren gaat u naar de ontvangstpagina van onze website. Linksbovenaan vindt u de rubriek "snelle zoekopdracht". U dient hier uw criteria in te geven en op "OK" te klikken. Een pagina met zoekresultaten opent zich, u dient nu rechts bovenaan deze pagina op "creëer een zoek alert" te klikken. U dient nu uw zoek criteria in te geven evenals uw e mail adres en op "creëer deze zoek alert" te klikken.

Verwijder een zoek alert :
Om uw zoek alert te verwijderen dient u op de hiertoe bestemde link te klikken in de zoek alert die u hebt ontvangen. 

Hoe vind ik een vakantiehuis op de website Coin Secret ?

U kunt op meerdere manieren zoeken op onze website Coin Secret, direct zoeken op enkele criteria of zoeken via meerdere criteria tegelijk : 

Direct zoeken : 

 • Zoek per regio of aantal slaapplaatsen
 • Zoek op de kaart : voor elke regio staan de vakantiehuizen op de interactieve kaart, via een klik op het betreffende huis komt u op de complete beschrijving van het huis.
 • Zoek op stad of dorpsnaam : deze rubriek zoekt voor u alle huizen binnen een straal van ongeveer 10 km van de door u aangegeven plaatsnaam.
 • Zoek op thema: Deze rubriek zoekt voor u alle huizen die binnen het door u gezochte thema vallen : Internet verbinding/ Wijndomein / Golfbaan binnen 10 km / Tennisbaan / Bijzondere vakantie / Huisdieren toegestaan / Strand / Bergen skigebied

Zoek op meerdere criteria :

Via deze rubriek kunt u meerdere criteria tegelijkertijd aangeven :

 • Beschikbaarheid
 • Regio
 • Ligging
 • Maximum aantal slaapplaatsen
 • Faciliteiten
 • Speciale aanbiedingen

end faq

Reservering

Hoe reserveer ik ?

Indien u wilt reserveren naar aanleiding van ons aanbod, kunt u ons per e mail of telefoon uw aanvraag bevestigen. Wij sturen u dan het reserveringscontract per e mail toe.

De reservering is definitief na ontvangst van het door u ondertekende contract en de aanbetaling.

De betalingscondities :

 • Bij reservering een aanbetaling van 25 % van het totale huurbedrag
 • Het saldo dient 1 maand voor aankomst betaald te worden. 

In geval van reservering binnen 4 weken van de datum van aankomst, dient het gehele bedrag bij reservering betaald te worden. 

Voor reserveringen die meer dan 6 maanden voor de aankomstdatum worden gemaakt, wordt alleen een machtiging tot betaling van het voorschot gevraagd, het bedrag wordt vervolgens automatisch van uw creditcard afgeschreven, precies 6 maanden voor de aankomstdatum.

Algemene voorwaarden : Klik hier om de algemene voorwaarden te bekijken

Kan ik het exacte adres van het vakantiehuis krijgen ?

U krijgt het exacte adres bij reservering, na ontvangst van uw betaling. De huiseigenaar heeft zijn huis bij ons gemandateerd, voor de confidentialiteit kunnen we u het exacte adres pas na reservering geven.
Natuurlijk kunnen we u wel alle nodige informatie geven wat betreft de ligging en de directe omgeving van het huis.
Mocht het huis door zijn locatie eventueel geringe visuele of geluids - hinder ondervinden dan staat dit in de omschrijving op de website aangegeven.

Kan ik mijn huisdier meenemen ?

MHelaas zijn niet in alle vakantiehuizen huisdieren toegestaan. Op de website, op het pictogram (met hond) bovenaan de presentatie van ieder vakantiehuis kunt u zien of huisdieren in het betreffende huis zijn toegestaan.
Als het pictogram met de hond is doorgehaald betekend dat huisdieren hier niet zijn toegestaan.
Om uitsluitend vakantiehuizen te selecteren waar uw huisdier ook welkom is kunt u via “snelle zoekopdracht" linksbovenaan op « + meer criteria » klikken. Via « + meer criteria » dient u eerst de regio van uw keuze aan te geven, daarna kunt u naast andere criteria bij « karakteristieken » huisdieren welkom aankruisen.
Zo verkrijgt u een overzicht van huizen waar ook uw huisdier welkom is.

Telt een baby als volledige persoon ?

Ieder vakantiehuis wordt voor een maximum capaciteit aangeboden. Deze capaciteit is met de huiseigenaar afgesproken en is contractueel en dient dus niet overschreden te worden. Een baby ongeacht zijn leeftijd telt ook als persoon.

Zijn lakens en handdoeken inbegrepen ?

Niet in alle vakantiehuizen zijn lakens en beddengoed inbegrepen en voorzien. Deze informatie vindt u in de beschrijving geheel onderaan bij tarief terug.

Wij komen met meer personen dan de maximale capaciteit van het huis. Kunnen we toch komen ?

Ieder vakantiehuis wordt voor een maximum capaciteit aangeboden. Deze capaciteit is met de huiseigenaar afgesproken en is contractueel en dient dus niet overschreden te worden. We raden u aan bij reservering hier rekening mee te houden. Indien u ter plaatse de maximaal toegestane capaciteit overschrijdt kan u de toegang tot het vakantiehuis geweigerd worden, of een extra toeslag wordt in rekening gebracht.

Is het mogelijk ter plaatse over een babybed en kinderstoel te beschikken ?

In sommige huizen zijn een babybed en kinderstoel voorzien. Deze informatie vindt u terug in de technische beschrijving onder “uitrusting binnen” van ieder huis. 

Is het ook mogelijk voor een weekend of enkele dagen te reserveren ?

Wij verhuren in principe uitsluitend per week, van Zaterdag tot Zaterdag. Enkele vakantiehuizen kunnen echter ook voor een paar dagen worden gehuurd. Om deze huizen te vinden kiest u in "duur verblijf" het item "een paar dagen".

Kunnen we op een andere dag in de week aankomen ?

Wij verhuren in principe uitsluitend per week, van Zaterdag tot Zaterdag. Enkele vakantiehuizen kunnen ook voor een paar dagen worden verhuurd, hier kunt u ook op een andere dag aankomen. Om deze huizen te vinden kiest u in "duur verblijf" het item "een paar dagen".

Kan ik het huis bezoeken alvorens te reserveren ?

Het is niet mogelijk de huizen te bezoeken, natuurlijk staan wij tot uw beschikking om op al uw eventuele bijkomende vragen te antwoorden.

Ik heb het saldo betaald, maar geen voucher ontvangen ?

Na ontvangst van uw eindbetaling sturen wij altijd per e mail een voucher toe met alle gegevens.
Mogelijke oorzaken indien u nog niets ontvangen hebt  :

 • of we hebben uw betaling nog niet ontvangen
 • of de door ons verstuurde e mail is in u spam muur blijven hangen 

In dat geval neemt u direct contact met ons op, dan versturen we u de e mail opnieuw.

end faq

Betaling, verzekering en borg

Hoe verloopt de betaling ?

Bij reservering dient een aanbetaling van 25% betaald te worden. Het saldo dient 1 maand voor aankomst te worden betaald.
In geval van reservering met aankomstdatum binnen 4 weken dient het gehele huurbedrag ineens bij reservering te worden betaald.
Conform aan de franse wet kan de aanbetaling voor uw reservering niet eerder dan 6 maanden voor de aankomstdatum worden geincasseerd. Daarom kunt u via Paybox met uw credit card uw accoord geven voor de betaling, het bedrag wordt dan automatisch 6 maanden voor uw aankomst via Paybox afgeschreven, op datzelfde moment ontvangt u ook de betalingsbevestiging. Uw credit card gegevens zijn via Paypal beveiligd, wij hebben geen toegang tot uw credit card gegevens.
Zie algemene voorwaarden 

Wat zijn de betalingsmogelijkheden ?

U kunt (online) met credit card betalen (VISA, EUROCARD, MASTERCARD) of via een bankoverschrijving. American Express is niet mogelijk.

Verzekering

Bij elk Coin Secret contract wordt een annuleringsverzekering afgesloten. Op verzoek sturen wij u een uittreksel van de garanties.

Op welk moment moet ik de borg betalen ?

De borg dient ter plaatse bij aankomst overhandigd te worden, aan de huiseigenaar of zijn vertegenwoordiger. De borg kan per bankchèque of kontant overgedragen worden. 

Wat is het bedrag van de borg ?

Het bedrag van de borg varieert per huis en per huiseigenaar.  Het bedrag vindt u terug in uw huurcontract, en op de website bij de presentatie van het huis geheel onderaan onder de vermelding van de tarieven.

Wanneer krijg ik de borg terug ?

De borg wordt door de meeste eigenaren bij vertrek, of uiterlijk binnen 15 dagen na vertrek teruggegeven. Natuurlijk op voorwaarde dat er geen schade is aangericht.

end faq

Annulering

Hoe kan ik mijn reservering annuleren ?

Indien u uw reservering wilt annuleren dient u Coin Secret direct per telefoon of e mail te contacteren. 

Krijg ik bij annulering mijn betaling terug ?

Uw huurcontract bevat een systematische ANNULERINGSVERZEKERING.

Indien de reden van annulering gedekt is, wordt u terugbetaald volgens de verzekeringsvoorwaarden.

Indien de reden van annulering niet door de verzekering wordt gedekt, zijn de volgende annuleringsvoorwaarden van toepassing:

 • Als u meer dan zes weken voor het evenement annuleert, verliest u uw aanbetaling.
 • Indien u minder dan zes weken voor de aanvangsdatum van de huurperiode annuleert, dient u het verschil tussen de aanbetaling en de totale prijs van de huurperiode te betalen.
 • Als de woning echter opnieuw kan worden verhuurd onder dezelfde voorwaarden, blijft alleen de borgsom verschuldigd.

Elke annulering moet per aangetekende brief met ontvangstbevestiging worden toegezonden. Zie de algemene voorwaarden.

end faq

Aankomst en vertrek in het vakantiehuis

Hoe ontvang ik mijn huurcontract en voucher ?

Uw huurcontract en voucher worden u per email toegestuurd. U ontvangt de voucher met alle gegevens voor uw verblijf zodra wij uw ondertekend contract en uw eindbetaling ontvangen hebben (4 weken voor aankomst).

Hoe krijg ik het exacte adres van het vakantiehuis ?

Het exacte adres krijgt u alleen na reservering. Het adres is in de voucher aangegeven. 

Hoe laat kan ik aankomen ? Wat te doen als ik te laat aankom ?

De contractuele aankomsttijd is op Zaterdag tussen 17 uur en 19 uur. We raden u aan de huiseigenaar of zijn vertegenwoordiger zelf te contacteren om uw verwachte aankomsttijd af te spreken. U krijgt de contactgegevens van deze persoon in de voucher. Zo kunt u ook onderweg zelf de persoon die u ter plaatse ontvangt informeren in geval van vertraging.

Kan ik niet vroeger aankomen ?

De contractuele aankomsttijd is op Zaterdag tussen 17 uur en 19 uur. Tussen het vertrek van de vorige huurders en uw aankomst moet het huis schoongemaakt en voor uw aankomst gereedgemaakt worden. Deze tijd is nodig om u in optimale conditie te kunnen ontvangen.
Natuurlijk kunt u zelf contact opnemen met de eigenaar om te vragen of u eventueel al iets eerder in de woning zou kunnen, indien het huis al eerder klaar is. 

Hoe krijg ik de sleutels ? Is er iemand die me ter plaatse ontvangt ?

De sleutel krijgt u ter plaatse bij uw aankomst van de eigenaar of zijn vertegenwoordiger. Op dit moment dient u eveneens de borg over te dragen.

Welke documenten moet ik ter plaatse laten zien ?

Bij aankomst dient u uw voucher aan de eigenaar of aan zijn vertegenwoordiger te laten zien. U dient eveneens bij aankomst de borg over te dragen. 

Wat moet ik ter plaatse betalen ?

Bij aankomst dient u de borg af te dragen en eventueel bijkomende kosten zoals aangegeven in het huurcontract te worden te betalen. 

Hoe laat moet ik vertrekken ?

De vertrektijd is op Zaterdagochtend om 10 uur. 

Hoe verloopt het vertrek ?

Bij uw vertrek komt de eigenaar of zijn vertegenwoordiger langs voor de sleutel en om te zien of het huis netjes is achtergelaten en er geen schade is aangericht. U krijgt uw borg ter plaatse, of uiterlijk 15 dagen na uw vertrek terug, behalve als er bij uw vertrek schade is geconstateerd.

end faq

Na mijn vertrek

Ik heb tijdens mijn verblijf wat schade aangericht, maar ik had de aangeboden verzekering afgesloten. Hoe komt het dat deze schade van mijn borg wordt afgetrokken ?

De borg dient in dat geval om de franchise en de veroudering te dekken. 

end faq

end faq